Перейти до основного вмісту

"Кращий методист 2021"

 

Одним із основних напрямків роботи відділу науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі Хмельницької ОУНБ є підвищення фахового рівня працівників публічних бібліотек області. Щорічно проводяться семінари, тренінги, вебінари, школи сільського бібліотекаря, майстер-класи, обласні конкурси та конкурси професійної майстерності тощо. Під час навчань розглядаються різноманітні професійні питання, які доповнюються мультимедійними презентаціями, за необхідністю запрошуються спеціалісти з інших галузей.

Особлива увага приділяється навчанню працівників методичних служб. Адже професіоналізм бібліотекарів визначається не тільки освітньо-кваліфікаційним рівнем, а й рівнем професійної компетентності методистів.

Так, з 2015 року працівниками методичного відділу обласної бібліотеки започатковано проведення щорічного конкурсу професійної майстерності «Кращий методист». Метою якого є виявлення та поширення інноваційного досвіду, активізації інноваційної діяльності, підвищення статусу професії, підтримки і заохочення талановитих, творчо працюючих методистів бібліотек області. Переможець конкурсу визначається під час щорічної обласного семінару працівників методичних служб.

Умовою цьогорічного конкурсу була підготовка відеороботи тривалістю до 2 хвилин, яка розкриває організацію методичної діяльності для працівників бібліотек громади, надання їм методично-практичної допомоги, проведення заходів по підвищенню фахового рівня. Підготовлені відеоролики учасники презентували в соціальній мережі Facebook у групі «бібліотекарі Хмельниччини» з хештегом: #Кращий_методист , #лабораторія_методиста , #Хмельницька_ОУНБ.

Переможця конкурсу традиційно було обрано під час обласного семінару завідуючих методично-бібліографічними підрозділами центральних бібліотек територіальних громад «Контент-маркетинг – стратегія просування бібліотечної роботи» (26-28 жовтня 2021 р.), який проходив онлайн режимі на платформі Zoom. Ними стали:

-         методист Старосинявської центральної бібліотеки - за найбільшу кількість «вподобань» на момент підведення підсумків у соціальній мережі Facebook;

-         методист Городоцької центральної бібліотеки - за найбільшу кількість голосів в чаті за якого проголосували учасники обласного семінару на платформі Zoom.

Вітаємо з перемогою!

 

*З усіма поданими на конкурс матеріалами можна ознайомитися у соціальній мережі Facebook за хештегом #Кращий_методист , #лабораторія_методиста , #Хмельницька_ОУНБ

 

Коментарі

Популярні публікації

#КРЕАТИВНІФОРМИ

Як і обіцяли, продовжуємо нашу щотижневу рубрику #креативніформи в бібліотечній роботі. Сьогодні поговоримо про книжкові виставки та їх оформлення . Здається, книжкова виставка – це класика і консерватизм і нічого цікавого придумати з нею не можливо, окрім як виставити на полиці об ’ єднавши за певною тематикою. А от і ні. Книжкова виставка – це форма роботи з необмеженим полем реалізації креативного, творчого бачення бібліотекаря. Види книжкових виставок та їх тематика може бути сама різна (детальніше можете почитати за посиланням ), а способів оформлення не так багато – традиційні, віртуальні, у формі інсталяцій, флетлей, айстопери, вітринні, озвучені або музичні. Підемо по порядку? Традиційні книжкові виставки – це вічна класика. При оформленні виставок потрібно брати до уваги її зміст. Не завжди доречно оформлювати її якимось креативним чином, якщо за своїм видом і змістом вона офіційного характеру, наприклад. Віртуальні книжкові виставки вже стали традиційною формою робот

Увага! ЕСМаР відкрито!

Шановні колеги!  Повідомляємо Вам, що відкрито «звітний період 2022» у електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). Посилання для входу на сервіс https://ecmap.nlu.org.ua . *ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Радимо звернути увагу на розділ «Електронні ресурси» , в якому додано два нових показника: -          Кількість публікацій у блоґах, одиниць -          Періодичність оновлення інформації на сторінках у соціальних мережах: випадаючий список: -          не рідше 2 разів на тиждень -          менше 2 разів на тиждень Нагадуємо, що на сервісі ЕСМаР наявний електронний варіант посібника «ECMaP: користування сервісом» та відео версія посібника Також відео версія із користування сервісом ЕСМаР розміщено на YouTube каналі Bibliomist Ukraine .