Перейти до основного вмісту

Гайд можливостей

 Різдвяні та новорічні свята вже «на носі» і знаємо, що хочеться розслабитися та поринути у святкові клопоти. Але! У нас є добірка можливостей для вас, які просто не можна пропустити. Ознайомтеся, можливо, якась із подій нижче вас зацікавить і ви приймете участь. Поширюйте публікацію серед своїх партнерів, кооперуйтеся та реалізуйте спільні культурні проекти на користь своїй громаді.

Навчальний гайдлайн з менеджменту культури від Гіпермаркету культури для культурних організацій. Це довідник з менеджменту культури від кращих фахівців галузі.

Як зберегти команду та інституцію? Чому не виходить налаштувати ефективну роботу онлайн? Як не втратити постійних клієнтів та привабити нові аудиторії до вашого продукту? Як знайти партнерів? На усі ці питання знайдете відповідь у навчальних відеоматеріалах та рекомендаціях від відомих спікерів.

Також на сайті ви можете безкоштовно отримати онлайн-консультацію.

 

Онлайн-курс від Креативної Європи «Європейські гранти для культурних такреативних проєктів» для культурних організацій.

Курс пояснює кожен етап подачі проєкту на грант від «Креативної Європи» - програми ЄС, а саме: як обрати курс, знайти міжнародних партнерів, заповнити заявку і підготувати звіт. В рамках програми можна отримати до 2 000 000 євро на культурні і креативні проєкти.

 

Форум з комунікацій для соціальних та поведінкових змін SHKALA 2021 для представників комунікаційного сектору органів державної та місцевої влади, а також недержавних громадських організацій. Захід відбудеться в онлайн-форматі 2-3.02.21 року, зареєструватися можна до 18 січня 2021 р.

Провідні міжнародні та українські експерти з соціальних та поведінкових комунікацій поділяться кейсами та досвідом роботи під час пандемії та криз, а також новими трендами в стратегічних комунікаціях для громадського та державного секторів.

Це унікальна подія, другий національний форум, який відбудеться під егідою Програми з питань підтримки громадянського суспільства Представництва ЄС в Україні, Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні, та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

 

Програма з налагодження партнерств та підтримки проєктів «Культура длязмін» від УКФ, Британської ради та EVZ для культурних організацій з України, Німеччини та Великої Британії (підтримується сектор культурних та креативних індустрій).

Програма покликана сприяти досягненню 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР), що є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року, через підтримку проектів, що сприяють поширенню знань про ЦСР у суспільстві та активізують діалог навколо актуальних викликів людства.

Програма у 2021 році реалізується Українським культурним фондом у партнерстві з Фондом «Пам'ять, відповідальність та майбутнє» (Німеччина) та Британською Радою (Велика Британія).

Подати проектну заявку можна з 01.12.2020 по 01.02.2021 (до 18.00)

 

Грантина проєкти на тему «Культура законності» від Посольства Нідерландів для громадських організацій.

Підтримуються ініціативи, що сприяють формуванню культури законності та доброчесності як важливої складової вільного від корупції суспільства. До участі в конкурсі запрошуються юридичні особи усіх форм власності (включно з ФОП). Кожен пропонований проєкт повинен передбачати проведення мінімум одного публічного заходу в онлайн чи офлайн форматі. Підтримано буде щонайменше 20 проєктів з бюджетом до 15 тис грн. Підтримка надаватиметься на наступну діяльність: культурні заходи; круглі столи або дискусії; презентації, семінари, тренінги, лекції, інклюзивні громадські заходи; відео та аудіо ролики соціальної реклами; журналістські програми та публікації, серії інтерв’ю, репортажів, колонок або інших журналістських матеріалів (зокрема, про осіб, гідних відзнаки “Доброчесність України”; онлайн-проєкти; будь-яка інша діяльність, яка відповідає цілям програми «Культура законності».

Дедлайн подачі заявок – 30 червня 2021р.

 

Грантидофінансування на культурні проєкти для громадських та благодійних організацій. Це гранти на підтримку культурних ініціатив, що залучають кошти громади. Ви можете отримати до 200 000 гривень, що покриють половину витрат на реалізацію проєкту. Другу половину потрібно зібрати впродовж шести місяців на «Спільнокошті» або іншій краудфандинговій платформі.

Для участі потрібно заповнити аплікаційну форму та детально розказати про культурну цінність та соціальний вплив свого проєкту. Обгрунтуйте бюджет і опишіть заплановану краудфандингову кампанію.

Дедлайн – 25 січня та 25 березня.

Більш детально про конкурс Міжнародного фонду «Відродження» «Культура. Спільнота» в рамках проєкту «EU4USociety» у співпраці з Європейським Союзом тут  

Коментарі

Популярні публікації

#КРЕАТИВНІФОРМИ

Як і обіцяли, продовжуємо нашу щотижневу рубрику #креативніформи в бібліотечній роботі. Сьогодні поговоримо про книжкові виставки та їх оформлення . Здається, книжкова виставка – це класика і консерватизм і нічого цікавого придумати з нею не можливо, окрім як виставити на полиці об ’ єднавши за певною тематикою. А от і ні. Книжкова виставка – це форма роботи з необмеженим полем реалізації креативного, творчого бачення бібліотекаря. Види книжкових виставок та їх тематика може бути сама різна (детальніше можете почитати за посиланням ), а способів оформлення не так багато – традиційні, віртуальні, у формі інсталяцій, флетлей, айстопери, вітринні, озвучені або музичні. Підемо по порядку? Традиційні книжкові виставки – це вічна класика. При оформленні виставок потрібно брати до уваги її зміст. Не завжди доречно оформлювати її якимось креативним чином, якщо за своїм видом і змістом вона офіційного характеру, наприклад. Віртуальні книжкові виставки вже стали традиційною формою робот

Увага! ЕСМаР відкрито!

Шановні колеги!  Повідомляємо Вам, що відкрито «звітний період 2022» у електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). Посилання для входу на сервіс https://ecmap.nlu.org.ua . *ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Радимо звернути увагу на розділ «Електронні ресурси» , в якому додано два нових показника: -          Кількість публікацій у блоґах, одиниць -          Періодичність оновлення інформації на сторінках у соціальних мережах: випадаючий список: -          не рідше 2 разів на тиждень -          менше 2 разів на тиждень Нагадуємо, що на сервісі ЕСМаР наявний електронний варіант посібника «ECMaP: користування сервісом» та відео версія посібника Також відео версія із користування сервісом ЕСМаР розміщено на YouTube каналі Bibliomist Ukraine .