Перейти до основного вмісту

Трансформація публічних бібліотек в умовах адміністративної реформи

20 – 22 червня 2017 року відбувся триденний семінар директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ на тему: «Трансформація публічних бібліотек в умовах адміністративної реформи».
Семінар розпочав роботу на базі Новоушицької ЦРБ. Відкрила семінар директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Чабан К.А. та голова Новоушицької селищної ради Московчук О.В., який ознайомив присутніх з реалізацією адміністративної реформи у Новоушицькому районі та діяльності закладів культури. Катерина Анаталіївна виступила з презентацією «Аналіз діяльності публічних бібліотек області у 2016 році та завдання на 2017 рік в світлі реалізації державної стратегії розвитку бібліотек та адміністративної реформи».
Директор Новоушицької ЦРБ Маринчак Н.В. ознайомила колег з діяльністю центральної бібліотеки як головного методичного центру для публічних бібліотек району. 


Під час семінару, учасники мали змогу відвідати та ознайомитися з досвідом роботи Вільховецької та Рудківської сільських бібліотек.

Вже традиційним стало під час проведення семінару директорів  використовувати різноманітні інноваційні форми та методи роботи. Так, під час семінару втретє пройшла акція «Фотосушка», метою якої стало представлення кращого колективного фото та проведено конкурс на кращий відеопрезентаційний матеріал «Найкреативніший керівник року» серед директорів ЦБС, ЦРБ та ЦМБ області.
Підводячи підсумки семінару було нагороджено переможців професійного конкурсу, Фотосушки, відзначено самого активного  фотографа та дописувача на сторінці Facebook у групі «Бібліотекарі Хмельниччини». Директори бібліотек підкреслили практичну значущість семінару, адже головна мета його -  обмін досвідом роботи в умовах ОТГ та співпраця між бібліотекою та владою.



Коментарі

Популярні публікації

#КРЕАТИВНІФОРМИ

Як і обіцяли, продовжуємо нашу щотижневу рубрику #креативніформи в бібліотечній роботі. Сьогодні поговоримо про книжкові виставки та їх оформлення . Здається, книжкова виставка – це класика і консерватизм і нічого цікавого придумати з нею не можливо, окрім як виставити на полиці об ’ єднавши за певною тематикою. А от і ні. Книжкова виставка – це форма роботи з необмеженим полем реалізації креативного, творчого бачення бібліотекаря. Види книжкових виставок та їх тематика може бути сама різна (детальніше можете почитати за посиланням ), а способів оформлення не так багато – традиційні, віртуальні, у формі інсталяцій, флетлей, айстопери, вітринні, озвучені або музичні. Підемо по порядку? Традиційні книжкові виставки – це вічна класика. При оформленні виставок потрібно брати до уваги її зміст. Не завжди доречно оформлювати її якимось креативним чином, якщо за своїм видом і змістом вона офіційного характеру, наприклад. Віртуальні книжкові виставки вже стали традиційною формою робот

Увага! ЕСМаР відкрито!

Шановні колеги!  Повідомляємо Вам, що відкрито «звітний період 2022» у електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). Посилання для входу на сервіс https://ecmap.nlu.org.ua . *ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Радимо звернути увагу на розділ «Електронні ресурси» , в якому додано два нових показника: -          Кількість публікацій у блоґах, одиниць -          Періодичність оновлення інформації на сторінках у соціальних мережах: випадаючий список: -          не рідше 2 разів на тиждень -          менше 2 разів на тиждень Нагадуємо, що на сервісі ЕСМаР наявний електронний варіант посібника «ECMaP: користування сервісом» та відео версія посібника Також відео версія із користування сервісом ЕСМаР розміщено на YouTube каналі Bibliomist Ukraine .