Перейти до основного вмісту

У День вишиванки про патріотичне виховання

   18 травня День вишиванки у Регіональному тренінговому центрі розпочався проведенням онлайн-тренінгу "Виховання патріотизму та національної свідомості молоді". Учасниками тренінгу стали працівники 28 бібліотек області. Їм представлено презентацію "Бібліотека як центр національно-патріотичного виховання населення". Надано методичні поради з досвіду роботи читального залу гуманітарного профілю обласної універсальної наукової бібліотеки "Креативні форми роботи з національно-патріотичного виховання молоді". Також всі учасники отримали домашнє завдання: створити плакат, слайд-шоу чи інфографіку з представленням діяльності своєї бібліотеки у напрямку патріотичного виховання молоді, результати  якого буде проаналізовано і оцінено. Кращі роботи будуть представлені на блозі у наших наступних дописах.


Коментарі

Популярні публікації

#КРЕАТИВНІФОРМИ

Як і обіцяли, продовжуємо нашу щотижневу рубрику #креативніформи в бібліотечній роботі. Сьогодні поговоримо про книжкові виставки та їх оформлення . Здається, книжкова виставка – це класика і консерватизм і нічого цікавого придумати з нею не можливо, окрім як виставити на полиці об ’ єднавши за певною тематикою. А от і ні. Книжкова виставка – це форма роботи з необмеженим полем реалізації креативного, творчого бачення бібліотекаря. Види книжкових виставок та їх тематика може бути сама різна (детальніше можете почитати за посиланням ), а способів оформлення не так багато – традиційні, віртуальні, у формі інсталяцій, флетлей, айстопери, вітринні, озвучені або музичні. Підемо по порядку? Традиційні книжкові виставки – це вічна класика. При оформленні виставок потрібно брати до уваги її зміст. Не завжди доречно оформлювати її якимось креативним чином, якщо за своїм видом і змістом вона офіційного характеру, наприклад. Віртуальні книжкові виставки вже стали традиційною формою робот

Увага! ЕСМаР відкрито!

Шановні колеги!  Повідомляємо Вам, що відкрито «звітний період 2022» у електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). Посилання для входу на сервіс https://ecmap.nlu.org.ua . *ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Радимо звернути увагу на розділ «Електронні ресурси» , в якому додано два нових показника: -          Кількість публікацій у блоґах, одиниць -          Періодичність оновлення інформації на сторінках у соціальних мережах: випадаючий список: -          не рідше 2 разів на тиждень -          менше 2 разів на тиждень Нагадуємо, що на сервісі ЕСМаР наявний електронний варіант посібника «ECMaP: користування сервісом» та відео версія посібника Також відео версія із користування сервісом ЕСМаР розміщено на YouTube каналі Bibliomist Ukraine .