Перейти до основного вмісту

І знову свято!

      24 вересня 2015 року з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбувся VII обласний Форум бібліотекарів Хмельниччини "Бібліотек@ - діалог, культура, мир". В рамках Форуму відбувся ярмарок соціальних ініціатив "Бібліотечні інновації для розвитку громад".

       На ярмарку представили свої експозиції понад 45 бібліотек області, у тому числі 16 сільських, які презентували інноваційні бібліотечні послуги спрямовані на розвиток та співпрацю з місцевими громадами. Також були представлені бібліотечні майстерні.
   Перемогу в ярмарці отримали:
    - Хмельницька ЦМБ
   - Городоцька ЦРБ
  - Красилівська ЦРБ
     Пропонуємо Вашій увазі експозиції учасників ярмарку соціальних ініціатив:
Експозиція Хмельницької ОУНБ ім. М. Островського
Експозиція Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва
Експозиція Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка
Експозиція Ярмолинецької ЦРБ
Експозиція Сутковецької сільської бібліотеки Ярмолинецького району
Експозиція Деражнянської ЦРБ
Експозиція Білогірської ЦРБ
Експозиція Волочиської ЦРБ
Експозиція Летичівської ЦРБ
Експозиція Ізяславської ЦРБ
Експозиція Славутської ЦРБ
Експозиція Нетішинської ЦМБ
Експозиція Чемеровецької ЦРБ
Експозиція Дунаєвецької РБ
Експозиція Хмельницької ЦРБ
Експозиція Грицівської міської бібліотеки для дорослих Шепетівського району
Експозиція Кам'янець-Подільської ЦМБ
    Більше експозицій можна переглянути на сайті обласної наукової бібліотеки, сайтах районних, міських та сільських бібліотек, а також на сторінках бібліотек у соціальній мережі Facebook 



Коментарі

Популярні публікації

#КРЕАТИВНІФОРМИ

Як і обіцяли, продовжуємо нашу щотижневу рубрику #креативніформи в бібліотечній роботі. Сьогодні поговоримо про книжкові виставки та їх оформлення . Здається, книжкова виставка – це класика і консерватизм і нічого цікавого придумати з нею не можливо, окрім як виставити на полиці об ’ єднавши за певною тематикою. А от і ні. Книжкова виставка – це форма роботи з необмеженим полем реалізації креативного, творчого бачення бібліотекаря. Види книжкових виставок та їх тематика може бути сама різна (детальніше можете почитати за посиланням ), а способів оформлення не так багато – традиційні, віртуальні, у формі інсталяцій, флетлей, айстопери, вітринні, озвучені або музичні. Підемо по порядку? Традиційні книжкові виставки – це вічна класика. При оформленні виставок потрібно брати до уваги її зміст. Не завжди доречно оформлювати її якимось креативним чином, якщо за своїм видом і змістом вона офіційного характеру, наприклад. Віртуальні книжкові виставки вже стали традиційною формою робот

Увага! ЕСМаР відкрито!

Шановні колеги!  Повідомляємо Вам, що відкрито «звітний період 2022» у електронній системі моніторингу базової мережі публічних бібліотек України (ЕСМаР). Посилання для входу на сервіс https://ecmap.nlu.org.ua . *ЕСМаР створено для збору, зберігання та обробки даних, які надаються публічними бібліотеками України за визначеним переліком показників. Радимо звернути увагу на розділ «Електронні ресурси» , в якому додано два нових показника: -          Кількість публікацій у блоґах, одиниць -          Періодичність оновлення інформації на сторінках у соціальних мережах: випадаючий список: -          не рідше 2 разів на тиждень -          менше 2 разів на тиждень Нагадуємо, що на сервісі ЕСМаР наявний електронний варіант посібника «ECMaP: користування сервісом» та відео версія посібника Також відео версія із користування сервісом ЕСМаР розміщено на YouTube каналі Bibliomist Ukraine .